Training begrijpend lezen

Training Begrijpend lezen - Alle teksten de baas

Kinderen die thuis een andere taal spreken dan op school, hebben soms problemen met lezen. Met het technisch lezen komen ze nog wel mee, maar een goed begrip van wat er in de tekst nu echt bedoeld wordt, of wat de belangrijkste punten zijn in een tekst, dat kan lastig zijn.

In mijn praktijk werk ik met kinderen die een andere culturele oorsprong dan de Nederlandse hebben. Soms is er bij die kinderen spraken van een taalbarriere. Om die reden verzorg ik naast individuele kindercoaching, ook een training Begrijpend Lezen, waarin ik je kind help om de kern van een stuk tekst beter te begrijpen.

Herken je dit?

 1. Technisch een stuk voorlezen gaat goed, maar je kind begrijpt niet echt wat er staat.
 2. Je kind vindt het lastig om door een lang stuk tekst heen te komen en verliest het overzicht.
 3. Je kind stopt met lezen wanneer hij een onbekend woord tegen komt. 
 4. In de tekst arceert je kind bijna alles, hij of zij vindt alles even belangrijk.
 5. Je kind moet lang nadenken over de betekenis van een woord.

Als je meer dan 3 van bovenstaande punten bij je kind herkent, dan komt de training Begrijpend Lezen op het goede moment voor jullie.

In 6 stappen leer ik je kind hoe ze een stuk tekst zo kunnen lezen, dat ze het beter snappen en lezen leuker gaan vinden.

We gaan oefenen met de volgende punten:

 • Woordenschat
 • Synoniemen
 • Verwijswoorden
 • Leesstrategieën
 • Signaalwoorden
 • Het ‘behapbaar’ maken van de tekst​​

Je kind leert hoe zijn of haar ogen samen met de hersenen werken om te kunnen lezen. Op deze manier weet je kind beter hoe hij/zij het leren aan kan pakken.

#

De methode die je kind leert is toe te passen bij de vakken waarvoor begrijpend lezen van pas komt en geschikt voor kinderen van groep 5 t/m groep 8.

De methode die je kind leert is toe te passen bij de vakken waarvoor begrijpend lezen van pas komt en geschikt voor kinderen van groep 5 t/m groep 8.

Jouw investering voor een kind dat met meer plezier leest is €400,- inclusief BTW en materiaal. (individuele training)

Voor de groepstraining is jouw investering €210,- (inclusief BTW, materiaal en snack)

Hoe zou je het vinden als jouw kind meer plezier beleefde aan lezen en leren, omdat hij/zij teksten sneller begrijpt en beter kan onthouden? 

Wacht niet langer en meld je kind hier aan!